sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Opiskelujen aloitus!

Kyllähän se jännitti (positiivisesti), kun ensimmäinen opintojen verkkoistunto oli käsillä 11.5.2015. Olin osallistunut aiemmin verkkoneuvotteluihin, mutta vain osallistujana, en henkilönä, joka vastaa tekniikasta! Nyt olin itse vastuussa kaiken toimivuudesta.. edes mies ei ollut atk-tukihenkilönä kotona.

AC-työskentelytila oli minulle ennalta tuntematon. Ohjelman käyttö avautui istunnon aikana kuitenkin hyvin ja nettiyhteys sekä äänet toimivat hyvin. Olin valmistautunut myös olemaan mukana omilla kasvoillani, mutta en saanut kuvaa näkyville ennen istunnon alkua ja kävikin ilmi, ettei se ollut tarpeenkaan. Se osio jääköön siis opittavaksi myöhemmin.

Itse istuntohan meni hienosti. Tekniselle sähläykselle ei mennyt paljoakaan aikaa ja tutor-opettaja ratkaisi varmasti ja rauhallisesti eteen tulleet tekniset pulmat opiskelijoilta. Itse pääsin mielestäni vähällä, kun koko kahden tunnin istunnon aikana ohjelma katkesi vain kerran. Ensin katosivat äänet ja sitten sulkeutui koko AC. Käynnistin koneen uudelleen ja yhteys pelasi jälleen hyvin.

Alkuinfossa esittäydyimme muille opiskelijoille lyhyesti ja kävimme läpi opintojen sisältöjä suppeasti. Kokonaiskuva jäi vielä muodostumatta.


Aloitusinfon jälkeen oli sellainen olo, että onneksi valitsin verkko-opiskelun! opin samalla hurjasti tekniikkaa ja saan varmuutta taas atk:n käyttöön. Viimeisestä opiskelustakin on jo aikaa (valmistunut sosionomiksi 2010), joten monet perusohjelmat on unohtuneet ja niiden käyttö ei ole enää niin luontevaa. Opettaja kertoi myös, että samalla saamme pätevyyden myös verkko-opettajuuteen, joten se on aina plussaa. Hyvä aloitus siis kaiken kaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti