lauantai 5. lokakuuta 2019

Opinnäytetyön kaasu pohjaan



Ei kaikkein yksinkertaisin opinnäytetyöprosessi

Aloitin opinnäytetyön teon jo vuoden 2019 alussa, itse asiassa blogitekstien mukaan jo syksyllä 2018. Palvelumuotoilun opintojaksosta sain hurjasti pontta ja suunnittelin päivätoiminnan kehittämiseen erilaisia toimia vuodelle 2019. Alkuvuodesta paljon tehtiinkin, koostan niistä myöhemmin erillisen sivun tänne blogiin. 

Kevään mittaan oma työnkuvani kuitenkin muuttui ja kesän 2019 jälkeen siirryin syrjään päivätoiminnan koordinaattorin tehtävästä Caritaksella. Tämän jälkeen märehdin alkusyksyn miettien uutta aihetta opinnäytteelle. Mahdollisuus olisi tietysti ollut kirjata raportti tehdytä päivätoiminnan kehittämistyöstä, mutta se ei tuntunut enää mielekkäältä oman työn jatkuvuuden kannalta. 

Syyskuussa 2019 palvelupäällikkö esitti idean palvelu- ja kuntoutussuunnitelmatyön uudistamisesta. Innostuin siitä kovasti. Toimintakyvyn arviointi on yksi lempilapsistani ja kun päällikkö osasi vihjaista myös henkilöstölle järjestettävästä koulutuksesta uudistustyön jalkauttamiseksi, paketti oli myyty. 

Uutta aihetta lähdin esittämään opinnäytetyön ohjaajalle syyskuun puolen välin tienoilla ja nyt lokakuun alussa olen jo kovasti uuden aiheen tietoperustan kimpussa. Ensi viikolla tapaamme Caritaksen palveluohjaajan kanssa, sain hänet työpariksi tähän projektiin. Suunnittelemme yhdessä, miten käytännössä kehittämistyö voisi edistyä koko yhtiön tasolla. Heti aluksi oli selvää, että tässäkin kehittämistyössä hyödyntäisin toimintatutkimusta ja palvelumuotoilun menetelmiä. Ans kattoo, mitä saadaan aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti